protestantse-kerk-logo


Afsluiting Mentorcatechese

Geplaatst op

Afgelopen maandag hebben we de afsluiting mogen hebben met alle catechisanten van de maandag- en de dinsdagavond.

Na de opening hebben we gezongen Psalm 116 vers 1, 7 en 10. Na het gebed hebben we kort nagedacht over het lijden van de Heere Jezus die onze zonden op Zich nam aan het kruis. Maar ook over de opstanding, waarin we de zekerheid hebben gekregen, dat we als we op Hem mogen zien er een toekomst voor ons is bij God in de Hemel.

Daarna hebben we het lied “Groot is Uw trouw, O Heer” gezongen. Toen was het tijd om gezellig met elkaar te gaan eten. Een heerlijke maaltijd van nasi en bami met gehaktballetjes en kip in verschillende sauzen.¬†Tegelijkertijd werden de jongeren opgeroepen om hun talenten aan te geven. Hiervoor wordt een talentenbank opgezet. Hierover komt nog verdere informatie.

Na een heerlijk ijsje was het tijd voor onze spreker Jan Kees van der Hart. Hij stond stil bij de zondebok waarover alle onreinheid uitgegoten werd.
Hier werd in de toepassing stil gestaan bij het Lam dat de zonde der wereld heeft weggedragen. Ten slotte hebben we gedankt en nog gezongen “Samen in de Naam van Jezus.

Alle jongeren hebben we bedankt voor het afgelopen seizoen met fijne gesprekken en discussies. Dat dit alles mag uitlopen op de eer en de verheerlijking van Zijn grote Naam. Zo mogen we terugkijken op een gezegend seizoen.

Hartelijke groeten namens de mentoren
Arjan Hubach