Anneke van Stratum 40 jaar op het kerkelijk bureau (27-09-2018)

_DSC3695xxWie kerkelijk bureau zegt, bedoelt vaak Anneke. Niet dat alle medewerkers niet volop hun best doen om het kerkelijk reilen en zeilen te ondersteunen. Maar Anneke is toch zeker de laatste jaren het centrale punt. En dat is geen wonder, want als iemand allerlei zaken op praktisch vlak en personen met elkaar kon verbinden, dan was Anneke het wel. 40 jaar op een kerkelijk bureau: je zou er een boek over kunnen schrijven: komende en gaande predikanten, technische ontwikkelingen, veranderende culturen. Anneke heeft het allemaal meegemaakt en er altijd een positieve bijdrage aan geleverd. Terecht dus, dat ze in de mooiste kerk van Kampen in de bloemen en cadeaus werd gezet. De feestelijke dag kreeg daar een belangrijk hoogtepunt toen Marius van der Stege namens het College van Kerkrentmeesters de gouden penning van de Vereniging voor Kerkrentmeesterlijk beheer mocht uitreiken. Die werd, weliswaar wat moeizaam, opgespeld na een prachtig uit het leven gegrepen verhaal over de manier van werken van Anneke. Daarna was er een receptie waar veel bezoekers van het kerkelijk bureau uit heden en verleden van hun belangstelling blijk gaven. We wensen Anneke en haar gezin Gods zegen toe en mooi vervolg op deze lange periode.