Weekend wijk B

De Abbert: veld 4. Niet zo ver van het Drontermeer. Daar kwam een grote groep leden van de wijkgemeente bij elkaar onder gunstige weersomstandigheden. Thema van het weekend: (Aan)bidding. Met dat thema werd het weekend geopend door Jan Kees van der Hart. Veel gemeenteleden vonden een onderdak in een tent, maar er waren ook aparte kampeerwagens. Zaterdagmorgen was er een lezing van ds Westerkamp uit Houten over het thema. De middag was er een keuze tussen veel verschillende activiteiten. Een prima barbecue was een mooie afsluiting van het middagprogramma. De volgende morgen was het bijtijds opstaan om nog voor 8.45 u in Dronten in de kerk te zitten.

De voorganger, ds. Rien van de Berg, sloot ook aan bij het thema Aanbidding. En we kregen ook te zien hoe een ambtsdragersbevestiging hier vorm kreeg. Alle tijd om met elkaar te praten tijdens het koffiedrinken: heerlijk buiten met cake, aardbeien en slagroom. De maaltijd deed ook al niet onder voor eerdere weekenden, ondanks dat de keukenuitrusting wel wat te wensen overliet. En dan de sing-in. Vol overgave voorbereid en gezongen al werd ons zingen soms wat minder hoorbaar door enkele wolkbreuken. Het einde was weer het afscheid, dat je zo langzamerhand wel het traditionele afscheid zou kunnen noemen: een lange rij enthousiaste mensen, die het volgende week nog wel eens zouden willen doen, als dat niet teveel van het goede zou zijn. Maar volgend jaar? Alle aanleiding om snel de organisatie weer op te pakken.