Introductie

We leven in een wereld die verder van Jezus afstaat dan ooit. Daarom is het belangrijk dat we elkaar vasthouden in het geloof, ook als mannen. Rondom een geopende Bijbel willen we in vertrouwen, in alle openheid en eerlijkheid, lief en leed, werk, kerk, gezin, twijfel, avonturen, ongeloof, gevoel en problemen met elkaar delen. We willen op deze avonden nadenken over de genade die ons in Jezus Christus geschonken is en wat dit betekent in de praktijk van alle dag. Deze avonden zullen in een informele sfeer plaatsvinden. Vanuit eigen ervaringen kan gezegd worden dat dit opbouwende en waardevolle avonden zijn.

We sluiten aan bij het jaarthema Open je ogen voor

• God
  • de gelovige ander
  • de wereld om je heen

Opzet avond

Iedere avond beginnen we met gebed om de leiding van de Heilige Geest. Vervolgens lezen we in één keer het uitgekozen Schriftgedeelte om daarna de tekst vers voor vers door te nemen, met in ons achterhoofd het onderwerp van die avond. Misschien worden we persoonlijk aangesproken, vermaand, bemoedigd… Hetgeen wij uit deze teksten leren over God, over onszelf en over onze relatie met de ander, kunnen we met elkaar delen.

Waar en wanneer

We komen bij elkaar in de Broederkerk. De frequentie is één avond per maand: de laatste woensdag van de maand, tenzij anders aangegeven. We starten om 20:00 uur en eindigen rond 22:00 uur.

De planning tot DV zomer 2018 is als volgt:

27 september Jesaja 58 (zie ook artikel*): God ziet.
25 oktober Jesaja 58 vervolg  (zie ook artikel*): de ander zien.
29 november Jesaja 58 vervolg (zie ook artikel*): de wereld om je heen anders zien.
20 december Jesaja 53
31 januari Job 41
28 februari Johannes 14
28 maart Johannes 15
25 april Openbaring 18: 1 tot en met 8
30 mei 1 Korinthe 6: 14 tot en met 1 Korinthe 7: 1
28 juni Nader in te vullen
25 juli Nader in te vullen

Meer info

Meer informatie is te krijgen door te bellen naar 038 – 3375467 (Marco van Barneveld) of te mailen naar vtwijkb@outlook.com.

* het artikel is op de vragen door te bellen of te mailen.

Oproep

Verschillende generaties kunnen van elkaar leren. Voel je niet te jong of te oud om deel te nemen!

Geloven doe je sámen! Samen bij Eén. Met de ogen open voor God en voor elkaar.