Online middagpauzediensten in de Bovenkerk

Geplaatst op

KAMPEN – Kerken in Kampen (KIK) nodigt iedereen van harte uit voor haar wekelijkse online-middagpauzediensten in de Bovenkerk. Iedere week is er een andere voorganger van een van de Kamper kerken. Vaste organist is Gerwin van der Plaats. De diensten zijn deze maand alleen te volgen via internet.

 

De middagpauzediensten zijn een traditie rondom de Kamperui(t)dagen, die jaarlijks tienduizenden toeristen naar Kampen trekken. Ze duren een half uur en vormen voor inwoners en bezoekers van de stad een moment van rust en bezinning in de eeuwenoude Bovenkerk.

Dit jaar zijn de diensten vanwege de coronamaatregelen niet toegankelijk voor bezoekers. Daarom heeft KIK besloten om in de maand juli onlinediensten te houden. Het programma bestaat uit een Bijbellezing, overdenking, gebeden en orgelmuziek in het koor van de kerk.

Sprekers zijn voorgangers van de bij KIK aangesloten kerken: 9 juli: Jeroen Kanis (voorzitter KIK); 16 juli: ds. Bram Beute (Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt); 23 juli: ds. Johannes van Beveren (Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt); 30 juli: ds. Frank Bruintjes (Nederlands Gereformeerde Kerk). Vaste organist is Gerwin van der Plaats.

De agenda voor de maand augustus volgt. Binnenkort wordt duidelijk of die diensten weer toegankelijk zijn voor bezoekers of alleen online worden uitgezonden. Alle diensten zijn iedere donderdag vanaf 12.00 uur te volgen via Youtubekanaal: KampenBovenkerk.

Kerken in Kampen komt voort uit de Beraadsgroep van Kerken. Dit samenwerkingsverband van zo’n twaalf kerken uit gemeente Kampen organiseert jaarlijks verschillende gezamenlijke diensten en bijeenkomsten Ook ontmoeten vertegenwoordigers alle kerken elkaar jaarlijks op een voorgangersontbijt. Kerken die zich willen aansluiten zijn van harte welkom.

Informatie: kerkeninkampen.nl of 038-2022034.