Opening toeristenseizoen Bovenkerk

1 mei is traditioneel de datum, waarop de Bovenkerk weer wordt geopend voor de toeristen. Vele duizenden bezoekers maken van die mogelijkheid om dit eeuwenoude monument te bezoeken, dat ons zozeer verbindt met mensen, die er vóór ons waren. Dit keer waren het Amerikaanse bezoekers, die luisterden naar een orgelconcert.

De bezoekersgroep Bovenkerk is de groep, die naast het geven van rondleidingen er ook voor zorgt, dat de kerk op tijd open en dicht gaat, dat de video-apparatuur werkt, dat een bescheiden winkeltje op orde is en dat mensen met vragen en eigen verhalen een luisterend oor krijgen. Mooi werk om te doen. Dat vinden veel mensen. Maar dat is ook de reden van dit stukje: door de verbrede openingstijden (hele zaterdag en ook in de periode tussen september en de herfstvakantie) komen we gewoon gastheren en -vrouwen tekort. Dat zou betekenen dat op sommige dagen de kerk gewoon dicht moet, omdat er niemand beschikbaar is. Dat is wel heel ongewenst, zeker als mensen veronderstellen dat de kerk open is en vervolgens bot vangen. U kunt ons helpen. Dat hoeft u helemaal niet zoveel tijd te kosten.

We doen het zo: u geeft op dat u wilt nagaan of het werk van de bezoekersgroep wat voor u is. Als er een behoorlijke groep is, krijgt u gratis een rondleiding. U weet dan wat meer van de kerk en u geeft op wanneer u een (deel van de) ochtend of middag zou kunnen meehelpen. (al is het maar een paar dagdelen per seizoen) We zorgen voor een goede introductie en u gaat met deze werksoort kennismaken. U kant vervolgens indien gewenst stoppen of ook verder participeren in de bezoekersgroep. Iets om over na te denken? We houden zorgvuldig rekening met uw mogelijkheden. Opgave: mail naar Aart Jan Klok, voorzitter bezoekersgroep (ajklok@home.nl) of bel 038 3333830.