Kerkdiensten in de Broederkerk

Zondagochtend 17 oktober is iedereen waarvan de achternaam begint met L t/m V welkom.
In de middagdienst is iedereen welkom.

Per 25 september heeft de overheid versoepelingen doorgevoerd. We zouden graag iedereen willen uitnodigen voor de diensten, maar willen ook voorzichtig zijn omdat we als gemeente niet met de coronapas gaan werken. Uiteindelijk is besloten om vanaf D.V. zondag 3 oktober de volgende wijzigingen door te voeren:

1. Op basis van de opgave van de afgelopen periode weten we dat er in de ochtenddienst niet voor alle gemeenteleden plaats is. Daarom zal wekelijks een groep gemeenteleden uitgenodigd worden op achternaam. Dit is uw achternaam zonder voorvoegsels dus als voorbeeld, de familie “van Dijk” is welkom als de D aan de beurt is en de familie “de Vries” als de V aan de beurt is. Wekelijks kunt u in de weekbrief lezen welke groep gemeenteleden welkom is in de ochtenddienst. Houdt u de weekbrief dus goed in gaten.
  2. Op basis van diezelfde opgave kunnen we iedereen in de middagdienst een plek bieden.
  3. Opgave is niet meer nodig voor de reguliere diensten. Daarmee komt ook de registratie te vervallen.
  4. In de kerkzaal blijven de rijen voorlopig zoveel mogelijk op 1,5 meter afstand van elkaar.  U mag zelf een plek zoeken in de kerkzaal, maar niet in de gemarkeerde banken. Het dringende verzoek om door te schuiven tot het einde van de rij en laat 1 plek vrij tussen u en de ander.
  5. De ouders met kinderen bij de kinderoppas wordt dringend verzocht plaats te nemen aan de orgelzijde van de kerkzaal i.v.m. het na de dienst weer ophalen van de kinderen. Let er bij het brengen en halen van de kinderen op dat de kinderen zoveel mogelijk door 1 ouder worden gebracht en gehaald. De rest van het gezin kan tijdens het brengen en halen plaats nemen op de banken in de hal. Op deze manier is er vrije doorgang voor de andere gemeenteleden.
  6. Tijdens de diensten zingen we alle Psalmen / Liederen weer samen als gemeente, maar het aantal verzen blijven we wel beperken. Dit betekent dat de taak van de voorzangers erop zit. Als gemeente willen wij hen hartelijk bedanken voor hun inzet!
  7. Na de dienst verlaten de gemeenteleden die links van de preekstoel zitten ook links de kerk. De gemeenteleden die rechts van de preekstoel zitten verlaten ook rechts de kerk. Aan beide kanten staan 2 deuren open waardoor u naar buiten kunt.
  8. De laatste/achterste rijen verlaten als eerste de kerk, vervolgens de rijen ervoor en zo verlaten we rij voor rij, rustig aansluitend met gepaste afstand de kerk.
  9. Het dringende verzoek om na afloop van de dienst niet met elkaar na te praten in de hal van de kerk

Let op! Op D.V. zaterdagavond 9 oktober en zondag 10 oktober tijdens de ochtend- en middagdienst hopen we het Heilig Avondmaal als gemeente te vieren. Voor deze diensten wordt u verzocht u aan te melden. Meer informatie hierover kunt u lezen in de weekbrief van volgende week.

Mocht u vragen hebben over bovenstaande wijzigingen, kunt u een mail sturen naar reserverenbroederkerk@outlook.com.

Tot slot verzoeken wij u om bij klachten thuis te blijven en gepaste afstand van elkaar te houden!

Hartelijke groet,
Namens de kerkenraad