Ds. F. Verboom

Geplaatst op

Predikant

Acacialaan 9
8266 BE Kampen
038-3327015
dsfverboom@gmail.com

Beste lezers van de website,

U of jij hebt aangeklikt de website van wijk vier van de Hervormde gemeente te Kampen.

Hartelijk welkom in onze wijkgemeente. Van wijkgemeente A ben ik de predikant. Mijn naam is dominee F.(Feike) Verboom.

Ik ben geboren in Harderwijk, niet zover van Kampen vandaan dus. Ook mijn vrouw Niesje komt uit Harderwijk. Ik was eerst van plan het onderwijs in te gaan en daarom heb ik de Pedagogische Academie in Utrecht gevolgd. Maar mijn hart lag altijd bij het predikantschap. Dit had nog meer mijn voorkeur dan het onderwijs. Ik ben trouwens blij dat ik een opleiding heb gehad tot onderwijzer, want dat komt me goed van pas in mijn werk als dominee!!

Na de P.A. ben ik met de studie theologie begonnen, ook in Utrecht. Toen ik afgestudeerd was moest ik op een beroep wachten. Een spannende tijd. Voordat het eerste beroep kwam ben ik werkzaam geweest in het pastoraat in Amsterdam-Noord, om precies te zijn in Nieuwendam. Ik heb er een prachtig jaar gehad!

Toen kwam Pesse, een Drentse gemeente vlak bij Hoogeveen. Ruim vier jaar ben ik daar predikant geweest. Een heel andere gemeente dan Nieuwendam, maar ook daar zijn vele goede contacten gelegd.

Sinds 1992 werk ik in Kampen. Dat Niesje en ik hier al zolang wonen zegt veel. We hebben het hier geweldig naar onze zin. Niesje werkt bij het onderwijs in Hattemerbroek en ik dus als predikant in Kampen.

Ik ben één van de vijf Hervormde predikanten van Kampen. We hebben een goed team. En met de gemeenteleden is het prima werken!

Ik hoop de mensen de liefde van Christus te brengen. Hem als het fundament in je leven te hebben is het beste. Ik hoop dat dat bij u en jou ook zo is.

Beste lezer, misschien komen we elkaar ergens tegen…..

De vriendelijke groeten, ook namens Niesje,
F.Verboom