het lossen van oud papier (2)

Oud papier levert voor de kerk geld op!!

Hergebruik van oud papier is niet alleen van belang voor het milieu. Het levert ook geld op. En van dat geld kunnen we als kerkelijke gemeente iets extra’s aanschaffen, waar we allemaal plezier van hebben.
Het probleem is: hoe krijg je al dat papier bij elkaar? Daarvoor zet de oud papier groep zich in. In een team van meer dan 20 vrijwilligers, wordt het hele proces van inzameling en aflevering begeleid. Ook als het winter is en door weer en wind papier opgehaald en weggebracht moet worden. Waar het geld zoal voor gebruikt is de laatste jaren? Renovatie van de tekstborden in de Bovenkerk, spots op de tekstborden, aanschaf van een vleugel voor de Bovenkerk, veranderen van de kerkenraadsbanken en aanschaf van twee beamers in de Broederkerk. Dat komt al gauw op zo’n 35000 €. Regelmatig kunt u in het kerkblad lezen hoeveel geld er de afgelopen maand weer is opgehaald. (gemiddeld ruim 1200 € per maand) Nu ook de gemeente een hogere oud papierprijs garandeert, is het meer dan ooit de moeite waard om na te gaan of we niet meer papier bij elkaar kunnen krijgen. En daar kunt u dus ook een bijdrage aan leveren. Door uw papier niet in de eigen papiercontainer te stoppen maar naar de Veneweg 1 te brengen (terrein KHC -sportpark De Venen) te brengen.

Wanneer?
op woensdag vanaf 14.00 u doorlopend tot vrijdagmiddag 11.00 u.
Op donderdag en vrijdag zijn er medewerkers van de oud papiergroep aanwezig om u zo nodig te helpen.

Inzameldata in 2020:  28 t/m 30 oktober, 25 november t/m 27 november, 16 december t/m 18 december’.

Dick Jager