Bezoekersgroep BovenkerkIMG_0801

In het zomerseizoen (van 1 mei tot 14 september 2019) staat de Bovenkerk op werkdagen en de zaterdag open voor belangstellenden.
Openingsuren: 10.30 u – 16.30 uur.  Op de maandag- en  de dinsdagmorgen is de kerk gesloten. (Alleen in juli en in augustus en de herfstvakantie is de kerk ook op maandagmiddag open 13.30 – 16.30 u))

In de herfstvakantie (14 oktober t/m 26 oktober) is de kerk ook open op werkdagen van 13.30 u tot 16.30 u. (m.u.v. de maandag)

De toegang tot de kerk is gratis. Wie een bijdrage wil leveren aan de onderhoudskosten van het gebouw kan dat doen via de offerkist bij de in/uitgang.

In de Bovenkerk worden ook rondleidingen gegeven: een aanvraag daarvoor kunt u indienen bij de manager van de Bovenkerk Jan Quintus Zwart 06 51239157, info@bovenkerkkampen.nl

Rondleidingen voor volwassenen kosten altijd minimaal € 25. Als de groep groter is dan 8 personen worden de kosten €3 x het aantal. Een groep van 12 personen betaalt dus € 36,-  Voor kinderen onder de tien is deelname gratis. Tot 18 jaar: € 1,50.

Het kan zijn dat de kerk wordt verhuurd binnen de openstellingstijd (bv. rouw-of trouwdiensten, concertvoorbereiding), dan is helaas een bezoek niet mogelijk.

Naast scholen, maken ook families of groepen gebruik van de mogelijkheid de Bovenkerk te bekijken en meer over de geschiedenis ervan te horen

De bezoekersgroep Bovenkerk (BGB) zorgt ervoor, dat er voldoende gastvrouwen/-heren zijn en gidsen om openstelling en rondleiding te kunnen garanderen. Doelstelling van de groep is het zoeken en benutten van middelen om dit cultureel-religieus erfgoed (meer) toegankelijk te maken en daarmee een breder draagvlak te kunnen realiseren voor het veiligstellen van de Bovenkerk in de toekomst. Belangstelling voor de Bovenkerk en misschien meedoen als gastvrouw/-heer? Een mail naar het contactadres is genoeg (Bellen kan ook 038-3333830).

Contact: Aart Jan Klok (038 3333830) ajklok@home.nl