protestantse-kerk-logo


Grote schoonmaak Broederkerk

Geplaatst op

Wanneer is de Broederkerk voor het eerst schoongemaakt? Niemand weet het, maar dat hij een keer is schoongemaakt in 1490 ligt wel voor de hand. Nadat kerk en klooster in 1472 door een onvoorzichtige Minderbroeder in vlammen was opgegaan, is de herbouw klaar in 1490. En net voor de wijding zullen de broeders zeker de Lees meer.

Wat is blijven liggen…

Geplaatst op

Vorig jaar stond op de website een foto met alle paraplu’s, die achtergelaten waren in de Broederkerk. Misschien heeft u daarna uw exemplaar weer teruggehaald. Maar er blijft meer liggen: bijbels, psalmboekjes, handschoenen en zelfs fietssleutels (kennelijk van gemeenteleden die na de kerkdienst vergaten waren, dat ze met de fiets gekomen waren) Op de foto’s Lees meer.

Uitzenddienst van de familie Groothedde

Geplaatst op

Afgelopen zondag waren we in een volle Bovenkerk getuige van de uitzenddienst van de familie Groothedde. Na een preek over psalm 125 werden zij namens het C.I.S. uitgezonden naar Jeruzalem. Wat indrukwekkend om deze dienst mee te beleven, getuige te zijn van de handoplegging, en hen te zien vertrekken onder Gods zegen! Rondom Jeruzalem zijn Lees meer.

Bericht van thuisfrontcommissie familie Groothedde

Geplaatst op

Hierbij een berichtje van de thuisfrontcommissie van de familie Groothedde. Zoals u weet, wordt de familie Groothedde binnenkort uitgezonden naar Jeruzalem. Albert zal daar gaan werken voor het CIS, Centrum voor Israël Studies. Voor meer informatie over het CIS, zie http://www.centrumvoorisraelstudies.nl. Wij als TFC zullen hen steunen en de praktische zaken regelen. De leden van Lees meer.

Foto’s: Catechese uur

Geplaatst op

Onlangs mochten we een catechese uur hebben, waarin ons zendingsechtpaar Gerrit en Jorine van Dijk waren uitgenodigd. Ze zijn gekomen om iets te vertellen van hun zendingswerk in Rostock in het vroegere Oost-Duitsland. Een indrukwekkende avond waarin we iets kwamen te weten van het zendingswerk in deze stad. Extra mooi is het om te weten Lees meer.

Gemeenteweekend 2018

Geplaatst op

We hebben inmiddels heel wat enthousiaste reacties gehoord! De hoogste tijd om met de aanmeldingen te starten. Eerst nog even een aantal zaken op een rijtje: – De data voor het gemeenteweekend zijn: vrijdag 15 juni t/m zondag 17 juni 2018. – De kosten bedragen per deelnemer van 3 jaar en ouder: 45 euro (dit Lees meer.

Ter inzage: jaarrekening 2016

Geplaatst op

Wie de jaarrekening over 2016 wil bekijken klikt hier.

Petra Prins naar Zuidoost Guinee

Geplaatst op

Op donderdag 16 november vertrekt Petra Prins voor drie weken naar Zuidoost Guinee. Wil je meer weten over deze reis en hoe je kunt bijdragen aan het doel ervan? Open dan dit document: http://www.hervormdkampen.nl/wordpress/wp-content/uploads/hopeclinic.docx Lees de rondzendbrief van Petra hier.

Vorming & Toerusting: Open Huis

Geplaatst op

Programmaboekje Vorming en Toerusting 2017-2018:   Het programmaboekje van Vorming en Toerusting seizoen 2017-2018 is weer verschenen: in een prachtige gekleurde uitvoering. We zijn blij dat we weer een breed en divers aanbod kunnen presenteren en we hopen dat velen zich uitgenodigd voelen. Voor diegenen die niet een boekje in de brievenbus vinden, kan men Lees meer.

Open ochtenden Christelijk Overdagkoor

Geplaatst op

Na de zomer zin in iets nieuws? Het gemengd Christelijk Overdagkoor houdt op 12 en 19 september open ochtenden. Het koor repeteert elke dinsdagochtend onder leiding van Marijn de Jong, van 9.00 tot 11.00 uur in de Botermarktzaal van het Broederhuis, ingang Broederstraat te Kampen. Het Christelijk Overdagkoor is een enthousiast en groeiend koor en Lees meer.