Fins, Engels en Nederlands…de Broederkerk is weer schoon

Geplaatst op

Hat werd wel tijd. Om de Broederkerk een opknapbeurt te geven. En het Broederhuis niet te vergeten. Met een kleine dertig man/vrouw werd de klus aangepakt en geklaard. Steun uit Finland hadden we nog niet eerder gehad, maar stelden we erg op prijs. De hele kerk ging ‘ondersteboven’, van diep onder de preekstoel tot hoog Lees meer.

Dankbaarheid en daden

Geplaatst op

Zie filmpje. Deze actie loopt tot 20 oktober.

Kerkelijk bureau is gesloten tm 18 augustus 2019

Geplaatst op

Openstelling Bovenkerk

Geplaatst op

De foto was gemaakt op één van de eerste dagen van de openstelling. Inmiddels zijn de vakanties voorbij en hebben al vele duizenden een bezoek gebracht aan de Bovenkerk, Maar de Bovenkerk is nog steeds open voor geïnteresseerde bezoekers tot en met de herfstvakantie. Meestal kunt u terecht op de maandagmiddag t/m de zaterdagmiddag. De Lees meer.

ORGELCONCERTEN MARTIN MANS IN DE BOVENKERK

Geplaatst op

Deze zomer, op maandag 15 juli en zaterdag 17 augustus 2019, geeft Martin Mans een orgelconcert in de Bovenkerk in Kampen. De organist komt regelmatig in de Overijsselse kerk en bespeelt het monumentale orgel met veel liefde. Martin is vooral bekend vanwege zijn improvisaties over uiteenlopende thema’s; van het geestelijk lied tot thema’s uit de Lees meer.

Aanmelden voor de Open Synagogedienst

Geplaatst op

Op uitnodiging van de commissie Leerdiensten Torah en Evangelie (LTE) van de protestantse kerk Open Hof wordt er een Open Sjoeldienst gehouden op vrijdag 21 juni! Die Open Sjoeldiensten worden eens per maand gehouden, telkens ergens anders in het land, onder leiding van de Amsterdamse rabbijn Tamarah Benimah met ondersteuning van Alexander de Vries als Lees meer.

Nationale synode 29 mei 2019

Geplaatst op

Ruim veertig Nederlandse kerken tekenen eenheidsverklaring Op 29 mei 2019 vindt in de Grote Kerk in Dordrecht voor de vierde keer de Nationale Synode (nieuwe stijl) plaats. Deze openbare bijeenkomst is tevens de afsluiting van een Dordtse herdenkingsperiode van 400 jaar Nationale Synode uit 1618-1619. Bijzonder is dat vertegenwoordigers en leden van meer dan veertig Lees meer.

Durf jij een geheime kerk te bezoeken?

Geplaatst op

“Hoe zou de kerk eruit zien als je de voorganger weg zou halen? En de muziek, aanbidding, gebouwen, programma’s, rituelen en ceremonies, ja zelfs de zondagsschool? Wat blijft erover? Het antwoord op de vraag wat er overblijft, is de ware kracht van je gemeente. Het antwoord op die vraag laat zien hoe gezond je kerk Lees meer.

5 mei: inzameling voedselbank

Geplaatst op

Op 5 mei wordt de volgende inzamelingsactie gevoerd voor de voedselbank. Nam u in het recente verleden limonade en wasmiddelen mee, nu wordt u gevraagd toiletpapier mee te nemen naar de Broederkerk.

Kinderdienst Broederkerk

Geplaatst op

Op Goede Vrijdag, D.V. 19 april, is er om 10.00 uur een dienst die gericht is op de kinderen in de basisschoolleeftijd. Deze dienst wordt gehouden in de Broederkerk en dominee Van Santen zal hierbij aanwezig zijn. We zingen en luisteren samen over dat de Heere Jezus voor ons gestorven is, om onze Redder te Lees meer.