Het haantje van de toren…

Geplaatst op

De haan van de toren van de Bovenkerk, is weer een stuk dichter bij zijn definitieve plaats gekomen. Hij staat in de Bovenkerk en is daar op Open Monumentendag 14 september (en ook nog wel daarna) te bewonderen in de omloop van het koor.

Fancy fair

Geplaatst op

Open Monumentendag 14 september 2019

Geplaatst op

Als vanouds zijn de middeleeuwse kerken van onze gemeente betrokken bij Open Monumentendag. De Bovenkerk begint het muzikale gebeuren al heel vroeg en na orgelbespelingen en rondleiding (13.00 u) vindt er aan het eind van de middag een afsluitend concert van CRK ‘Voices’ plaats o.l.v. Jan Quintus Zwart. De Broederkerk is -naast de locatie voor Lees meer.

Een avond met C.S. Lewis

Geplaatst op

Op 19 september 2019 komt de voorstelling ‘An evening with C.S. Lewis’ van David Payne naar Kampen. Acteur Philip Crowley neemt het publiek mee naar de woonkamer van de auteur die onder meer bekend is van ‘De Kronieken van Narnia’ . In een inspirerende one-man performance laat hij Lewis zien in de setting waar hij Lees meer.

STARTWEEKEND WIJK B 2019

Geplaatst op

Dit jaar hebben we als thema ‘Kom, doe mee! Daarom willen we iedereen van harte uitnodigen om deel te nemen aan het startweekend van onze wijkgemeente. We hebben overeenkomstig het jaarthema een gevarieerd keuzeprogramma opgesteld, die u kunt zien op de achterkant. We hopen elkaar samen aan de start van het nieuwe kerkelijk jaar te Lees meer.

Rooster openstelling Bovenkerk en Buitenkerk seizoen 2019

Geplaatst op

De Bovenkerk is te bezichtigen vanaf woensdag 1 mei, (week 18) tot en met zaterdag 14 september 2019. (Week 37) De Buitenkerk is te bezichtigen van 1 juli, (week 27) tot en met zaterdag 14 september. Openingsuren Bovenkerk: Maandagmiddag (alleen in de zomervakantie) 13.30-16.30 uur   (15 juli t/m 26 augustus) Dinsdagmiddag 13.30-16.30 uur Woensdag, donderdag Lees meer.

Kerkelijk bureau is gesloten tm 18 augustus 2019

Geplaatst op

Openstelling Bovenkerk

Geplaatst op

Sommige zaken gaan gewoon door. Of het nu vakantie is of niet. De eerste Kamper-ui(t) dag bracht meer dan 1000 bezoekers naar de Bovenkerk. Afgelopen zaterdag (foto) was het vooral een internationaal gezelschap van Canadezen, Engelsen en Duitsers. Sommigen uit algemene interesse, maar soms ook op zoek naar graven van voorouders of dichterbij: op zoek Lees meer.

ORGELCONCERTEN MARTIN MANS IN DE BOVENKERK

Geplaatst op

Deze zomer, op maandag 15 juli en zaterdag 17 augustus 2019, geeft Martin Mans een orgelconcert in de Bovenkerk in Kampen. De organist komt regelmatig in de Overijsselse kerk en bespeelt het monumentale orgel met veel liefde. Martin is vooral bekend vanwege zijn improvisaties over uiteenlopende thema’s; van het geestelijk lied tot thema’s uit de Lees meer.

Aanmelden voor de Open Synagogedienst

Geplaatst op

Op uitnodiging van de commissie Leerdiensten Torah en Evangelie (LTE) van de protestantse kerk Open Hof wordt er een Open Sjoeldienst gehouden op vrijdag 21 juni! Die Open Sjoeldiensten worden eens per maand gehouden, telkens ergens anders in het land, onder leiding van de Amsterdamse rabbijn Tamarah Benimah met ondersteuning van Alexander de Vries als Lees meer.