actie kerkbalans 2020

Geplaatst op

Actie kerkbalans 2020 Bekijk het filmpje:

Sluiting kerkelijk bureau feestdagen

Geplaatst op

Kerkelijk bureau rondom de feestdagen Het kerkelijk bureau is gesloten (ook telefonisch) van maandag 23 december 2019 t/m vrijdag 3 januari 2020. Maandag 6 januari 2020 hopen we u weer van dienst te kunnen zijn. Collectebonnen Wilt u deze voor de kerstdagen thuis ontvangen en wilt u graag dat de betaling nog plaatsvindt in 2019? Lees meer.

Fins, Engels en Nederlands…de Broederkerk is weer schoon

Geplaatst op

Hat werd wel tijd. Om de Broederkerk een opknapbeurt te geven. En het Broederhuis niet te vergeten. Met een kleine dertig man/vrouw werd de klus aangepakt en geklaard. Steun uit Finland hadden we nog niet eerder gehad, maar stelden we erg op prijs. De hele kerk ging ‘ondersteboven’, van diep onder de preekstoel tot hoog Lees meer.

ORGELCONCERTEN MARTIN MANS IN DE BOVENKERK

Geplaatst op

Deze zomer, op maandag 15 juli en zaterdag 17 augustus 2019, geeft Martin Mans een orgelconcert in de Bovenkerk in Kampen. De organist komt regelmatig in de Overijsselse kerk en bespeelt het monumentale orgel met veel liefde. Martin is vooral bekend vanwege zijn improvisaties over uiteenlopende thema’s; van het geestelijk lied tot thema’s uit de Lees meer.

Aanmelden voor de Open Synagogedienst

Geplaatst op

Op uitnodiging van de commissie Leerdiensten Torah en Evangelie (LTE) van de protestantse kerk Open Hof wordt er een Open Sjoeldienst gehouden op vrijdag 21 juni! Die Open Sjoeldiensten worden eens per maand gehouden, telkens ergens anders in het land, onder leiding van de Amsterdamse rabbijn Tamarah Benimah met ondersteuning van Alexander de Vries als Lees meer.

Nationale synode 29 mei 2019

Geplaatst op

Ruim veertig Nederlandse kerken tekenen eenheidsverklaring Op 29 mei 2019 vindt in de Grote Kerk in Dordrecht voor de vierde keer de Nationale Synode (nieuwe stijl) plaats. Deze openbare bijeenkomst is tevens de afsluiting van een Dordtse herdenkingsperiode van 400 jaar Nationale Synode uit 1618-1619. Bijzonder is dat vertegenwoordigers en leden van meer dan veertig Lees meer.

Durf jij een geheime kerk te bezoeken?

Geplaatst op

“Hoe zou de kerk eruit zien als je de voorganger weg zou halen? En de muziek, aanbidding, gebouwen, programma’s, rituelen en ceremonies, ja zelfs de zondagsschool? Wat blijft erover? Het antwoord op de vraag wat er overblijft, is de ware kracht van je gemeente. Het antwoord op die vraag laat zien hoe gezond je kerk Lees meer.

5 mei: inzameling voedselbank

Geplaatst op

Op 5 mei wordt de volgende inzamelingsactie gevoerd voor de voedselbank. Nam u in het recente verleden limonade en wasmiddelen mee, nu wordt u gevraagd toiletpapier mee te nemen naar de Broederkerk.

Kinderdienst Broederkerk

Geplaatst op

Op Goede Vrijdag, D.V. 19 april, is er om 10.00 uur een dienst die gericht is op de kinderen in de basisschoolleeftijd. Deze dienst wordt gehouden in de Broederkerk en dominee Van Santen zal hierbij aanwezig zijn. We zingen en luisteren samen over dat de Heere Jezus voor ons gestorven is, om onze Redder te Lees meer.

Voedselbankactie

Geplaatst op

Op 7 april is er weer een actie t.b.v. de voedselbank in de Broederkerk en Open hof. Deze keer gaat het om het inzamelen van wasmiddel en afwasmiddel. Bij binnenkomst in de kerk ziet u de kratten waarin u de wasmiddelen en de afwasmiddelen kunt deponeren. Op 5 mei zijn is er een actie. U Lees meer.