Minne Veldman in Bovenkerk Kampen

Geplaatst op

Datumzaterdag 21 oktober
Tijd20.00 uur
LocatieBovenkerk Kampen

Orgelconcert met cd-presentatie

Minne Veldman in Bovenkerk Kampen

 

KAMPEN – Op zaterdag 21 oktober 2017 geeft de bekende organist Minne Veldman uit Urk  zijn jaarlijkse orgelconcert in de Bovenkerk te Kampen. Vanaf 20.00 uur start hij met een twee uur durend afwisselend programma, met bespeling van de beide orgels in de Bovenkerk en de presentatie van een nieuwe samenzang-cd (deel 4 vanuit de Bovenkerk) en nieuwe bladmuziek voor orgel.

 

Minne Veldman begint zijn concert met de bekende Fantasie over Het Wilhelmus van Jan Zwart, gevolgd door een vrolijk Concert van Händel en een koraalbewerking van Bach. Ter gelegenheid van 500 jaar Reformatie vermeldt het programma de grootse fantasie over het Lutherlied ‘Ein feste Burg ist unser Gott’ van Max Reger. Na de pauze speelt Veldman op het koororgel een luchtig ‘Holiday’ van Gordon Young en variaties over ‘Amazing Grace’ van de Canadees Denis Bédard. Het laatste deel van het concert klinkt weer op het Hinsz-orgel met een orgelkoraal van Feike Asma (Heugelijke tijding), Franse Romantiek van Alexandre Guilmant (Morceau de Concert) en de roemruchte Toccata van de Belgische componist Joseph Callaerts. Het concert wordt afgesloten met een eigen koraalfinale van de concertgever, gevolgd door samenzang. Er staat weer een groot videoscherm opgesteld, waarop bezoekers in de kerk kunnen zien hoe de organist en zijn registranten aan het werk zijn op het Hinsz-orgel. Vooraf geeft Veldman een korte mondelinge toelichting op het programma.

 

De toegangsprijs bedraagt voor volwassenen € 12,50 (online € 10,00) en voor jeugd t/m 17 jaar € 7,50 (online € 5,00). Kinderen t/m 11 jaar krijgen onder begeleiding gratis toegang. Online kaartverkoop tot 24 uur voor aanvang via www.orgelconcertenminneveldman.nl. Ook is deze website goed voor alle informatie over dit concert, waaronder een volledig overzicht van het programma.