Nostalgisch kerstconcert met samenzang

Geplaatst op

Datumzaterdag 23 december
Tijd20.00
LocatieBovenkerk

Op de zaterdagavond voor kerst, 23 december 2017, geven de organisten Minne Veldman en Bastiaan Stolk gezamenlijk een ‘Nostalgisch kerstconcert met samenzang’ in de Bovenkerk te Kampen.

Nostalgisch, vooral vanwege de integrale uitvoering van de beide kerstsuites van Jan Zwart. Deze nog altijd zeer geliefde kerst-orgelwerken hebben in het verleden veelvuldig in de Bovenkerk geklonken. De beide organisten zullen deze avond elk een ‘Suite Kerstfeest’ laten horen. Het gehele programma wordt uitgevoerd op het vierklaviers Hinsz-orgel. De kerstsuites (met alleen daarin al 12 verschillende kerstliederen) nemen een voorname plaats in het programma in, maar er staat het publiek nog veel meer te wachten. Er is natuurlijk ook orgelliteratuur. Om de avond nog ‘nostalgischer’ te maken, speelt Minne Veldman de melodieuze ‘Cantilena’ van Joseph Rheinberger, de bekende Dorische Toccata van Bach en de virtuoze Final uit de 1e Sonate van Guilmant. Bastiaan Stolk voert de gehele 1e Sonate van Borowski uit, gevolgd door het bekende adventskoraal ‘Nun komm der Heiden Heiland’ van Bach. Verder staan er nog koraalbewerkingen over kerstliederen op het programma van Feike Asma, Willem Hendrik Zwart en Minne Veldman en zal Bastiaan Stolk improviseren. Een belangrijk onderdeel in het programma is de samenzang van geliefde kerstliederen. In de pauze is er warme chocomel, glühwein, koffie of thee verkrijgbaar en staat er een grote muziektafel opgesteld met bladmuziek en cd’s. Bezoekers kunnen de organisten zien spelen op een groot videoscherm in de kerk.

Het concert begint om 20.00 uur. Er geldt een toegangsprijs van €10,00 per persoon vanaf 16 jaar. Reserveren is niet mogelijk, er is kaartverkoop aan de kerk vanaf 19.30 uur.